От партия Възраждане предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в Конституционния

...
От партия Възраждане предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в Конституционния
Коментари Харесай

Възраждане предлагат депутата си Цвета Рангелова за КС

От партия " Възраждане " оферират депутата Цвета Рангелова за арбитър в Конституционния съд на Република България.

Кандидатурата ѝ е импортирана през днешния ден и вече е оповестена на интернет страницата на Народното събрание. Все още на страницата я няма кандидатурата на Десислава Атанасова, която бе оповестена от водача Бойко Борисов.

В номинацията се показва, че Цвета Рангелова има 21 години юридически стаж в адвукатурите на Кюстендил и Благоевград. Избирана е за общински консултант два мандата в Благоевград, което се сочи като доказателство за публичната й ангажираност.

По-рано сутринта пред публицисти в Партийния дом лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов заяви, че не чакат техният претендент за парламентарен арбитър да срещне поддръжка, все пак ще повдигнат подобен. Има договореност сред ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС за постовете и позициите в Конституционния съд, уточни Костадинов.

Профилът на индивидът, който би трябвало да отиде в Конституционния съд би трябвало да бъде на добър правист, с без значение мислене, да не е партийно обагрен, да няма политически фигури и да е човек, който да не се въздейства от каквито и да било типове вмешателства извън, разяснява Костадинов, макар че по-късно партията му е внесла кандидатура точно на партиен кадър.

" Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е блестящо оцветена политическа фигура. Ако тя влезе в Конституционен съд и в Конституционен съд е нашата тъжба за погазения референдум от антиконституционното болшинство, по какъв начин тя ще гласоподава в едно такова дело? Ние апелираме пред Конституционния съд решение, в което е взел участие представител на конституционното болшинство, което в този момент ще излъчи същият този представител за член на Конституционния съд. " Сглобката санира личните си закононарушения ", разяснява Костадин Костадинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР